Masožravky


Trable s nákupy rostlin na internetu

Dnes jsem na jednom internetovém fóru, objevil toto půvabné povzdechnutí, jistého zákazníka jednoho amerického internetového masožravého obchůdku, které je však natolik univerzální a platné i pro naše končiny, že jsem si ho dovolil volně přeložit. Tak si ho užijte. (1. srpna 2010)
Bývá velmi vzrušující začít si s novou zálibou. Vyhledávání nových informací o těchto vysoce specializovaných rostlinách je stejně zajímavé, jako možnost si nějakou z nepřeberné nabídky zakoupit. Zkoušení různých způsobů pěstování a také dotazování  se mnoha zkušenějších lidí je jednou z radostí při hledání co nejlepší pěstitelské metody, která vede k co možná nejlepším výsledkům.

Je zde mnoho míst a internetových společností, kde má začátečník tak jako já příležitost k tomu, aby se jeho sbírka mohla rozrůst, do doby než mu dojdou finance anebo prostor. Nic se však nevyrovná pocitu z otevření krabice obsahující rostliny, nad jejichž nádhernými fotografiemi jsem slintal před monitorem mého počítače hodiny ne-li dny. Důvěrně to znáte? Myslím si, že každý v tomto hobby si tím prošel a ani já nejsem výjimkou.

Nyní je to ještě snadnější s nepřebernou nabídkou „masožravých obchodů“, kterých je na celém internetu velké množství. S touto nutkavou touhou po nových přírůstcích do vaší sbírky jsou někdy dobře míněná varování naprosto zbytečná. Přesto se o to pokusím. Mějte na paměti, že nikdo dopředu nemůže vědět, jak důvěryhodný je ten či onen internetový OBCHOD, dokud si tam neobjedná a tím nezjistí, jak dobře zvládnou vaši osobní objednávku. Nezapomínejme ale, že informace jako dostupnost, vzácnost, cena, způsob a čas doručení a také obchodní podmínky mají svůj velký význam. 

Čekáte, že vytáhnete z krabice nádherně rostlou rostlinu. Najednou zíráte na čerstvě vybalenou kytku a uvědomíte si, že to není rostlina, kterou jste si objednali anebo že ve velikosti či kvalitě neodpovídá. Dobře, v obchodních podmínkách (které jste v počátku samozřejmě nečetli) je v 30 odstavci drobného písma napsáno, že OBCHOD má právo na výměnu nedostupných položek. Toto však není jediný případ z mnoha, které mohou mít za následek vaše zklamání. Další scénář je takový, že OBCHOD nebyl tak docela regulérní OBCHOD s pěstitelským zázemím, ale pouze jakýsi druh PŘEKUPNÍKA. Jinými slovy, někdo za počítačem si postaví působivé stránky s bezkonkurenčním výběrem na internetu a jen přijímá objednávky, které postupně zajišťuje od dodavatelů a z jiných obchodů s dobrou pověstí. Nyní se takto přeobjednané rostliny dostávají k PŘEKUPNÍKOVI, který je přebalí, a za vyšší cenu takto již stresovanou rostlinu pošle k zákazníkovi. Mnohdy navíc zákazník čeká i týdny, než k němu vytoužená rostlina konečně dorazí. Na konci tohoto překupnického řetězce zákazník, vy nebo já, obdržíme rostlinu, která ihned po zasazení uhyne. Co teď? 

Normálně, vy anebo já, bychom poslali reklamační e-mail a nebo zavolali prodejci ohledně stavu doručených rostlin a čekali na odpověď…..a nic, naprosto žádná reakce vypovídající o solidnosti prodávajícího. Píšete emaily jeden za druhým. A nic. Gratuluji, stali jste se obětí překupníka. Zní to povědomě? Tak toto se mi přesně stalo…. Takže mi přátelé, buďte opatrní, kde nakupujete.
 
Tak tolik jeden aktuální příspěvek na zahraničním fóru.
 
A dovolím se s vámi ještě podělit o několik vlastních zkušeností:
 
1. Zákazníci mnohdy mylně očekávají plně dospělé a krásné zapěstované rostliny, jako v supermarketu. U masožravých rostlin se však většinou (a z mnoha dobrých důvodů) nabízejí a posílají mladší rostliny a nebo oddělky určené k dopěstování. V drtivé většině jsou fotografie na e-shopech pouze ilustrativní. Nečekejte proto žádnou modelku jako na aranžované fotografii, ale pokud máte pochyby o velikosti, množství, stavu rostlin, nebojte se prodávajícího zeptat. Nejlépe ještě před uskutečněním nákupu. Mnohem důležitější je zdravotní stav rostliny, která vám dojde a schopnost její aklimatizace a dalšího růstu.

2. Mnoho nabídek na internetu je pouze virtuálních a zprostředkovaných. Seriózní producent nabízí pouze rostliny, které má sám k dispozici a jsou ihned dostupné.  Pokud musíte na nějakou položku čekat, déle než týden, zpozorněte. Může se jednat o překupníka, který virtuálně nabízí to, co ve skutečnosti nemá a za mnohem vyšší cenu. Pak je lépe se poohlédnout po přímém producentovi.

3. Zákazníci se bojí zeptat. V případě, že máte pochyby o rostlinách, které jste obdrželi (anebo se slibně neaklimatizují), nebojte se prodejci bez prodlení zavolat. Pokud je to zkušený pěstitel, zkonzultuje s vámi možnosti pěstování a navrhne opatření, která vašim rostlinám prospějí. Cílem zkušených pěstitelů z oboru je, ať vám rostlinky rostou a dělají radost.

4. Velmi důležitým parametrem ovlivňující kondici vašich objednaných rostlin je způsob distribuce vaší zásilky (rychlost dodání a kvalita balení). Nepodceňujte to.

5. Dejte na reference a všímejte si seriózního přístupu prodejce a jeho pěstitelských zkušeností v oboru. Více než planým a málokdy dodrženým obchodnickým slibům (tak za 2-3 týdny to zboží pro vás budeme mít, paninko), dejte na serióznost a dlouholetou tradici u zavedených pěstitelů. Nákup u specialisty je v mnohých ohledech výhodnější, třeba už možností dodatečných konzultací.
 

Tak ať vám to roste!

No a aby vám nebylo líto, že je to dneska bez fotek, tak alespoň dvě z poslední doby. Tak takto nám před pár tydny kvetly mucholapky.



A Sarracenia flava var. atropurpurea, echtovní kytka, tak jak má být.